Internationale wedstrijden 2020

Wedstrijden

Het lijkt er toch nog op dat er dit kalenderjaar wedstrijden plaats gaan vinden. Vandaag zijn de nieuwe data bekend gemaakt van een aantal Europese wedstrijden. 

EK onder 23
Het EK onder 23 is het eerste Europese roei-evenement op de kalender. Dit evenement stond gepland op 5 & 6 september 2020 in het Duitse Duisburg. 

EK junioren
Er is een nieuwe datum voor het EK Junioren in Belgrado: zaterdag 26 en zondag 27 september 2020. Op 24 juni besluit de FISA definitief of het evenement door gaat.

EK senioren
Het Europees kampioenschap voor senioren staat momenteel gepland van 9 tot en met 11 oktober 2020 in het Poolse Poznan. De FISA neemt op 31 juli 2020 een definitief besluit over de doorgang van het evenement, dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Hoe de selectie en plaatsing eruit gaat zien richting deze toernooien is nog niet bekend. 

Covid-19

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Verenigingen zijn dicht waardoor er thuis getraind moet worden. Onze atleten zitten niet stil! Alle atleten hebben een aangepast schema. Ook heeft iedereen een ergometer van de vereniging kunnen krijgen waardoor thuis trainen mogelijk is. Vele wedstrijden zijn dit jaar afgelast, maar er zijn gesprekken gaande over eventuele wedstrijden in het najaar. 
Voor nu is het motto fit blijven, bezig blijven en hopelijk zo snel mogelijk weer de boot in!