Verenigingen

D.S.R.V. “Laga”
Laga is één van de studenten roeiverenigingen in Delft en heeft ongeveer 700 leden. Laga is sinds een aantal jaar weer hard op weg naar de top van roeiend Nederland. Ze is de op één na oudste studenten roeivereniging van Nederland en kent een lange geschiedenis met veel successen. Zo werd in 1900 in Parijs de eerste Olympische Gouden Medaille voor de Nederlandse sportwereld behaald door een Lagaploeg!


Proteus-Eretes
Proteus-Eretes is een gezellige ambitieuze studentenroeivereniging, waar leden de mogelijkheid krijgen initiatieven en talenten op zowel sportief als persoonlijk vlak te ontwikkelen en ontplooien. Leden kunnen bijvoorbeeld op zowel recreatief als top niveau roeien, bestuurservaring opdoen of anderzijds organisatorisch betrokken zijn. Al meer dan 20 jaar hebben leden van Proteus-Eretes Nederland vertegenwoordigd op de Olympische spelen, Wereld kampioenschappen en Europese kampioenschappen. Dit geeft de vereniging een ondernemend karakter, met sterke innovatiedrang.


A.R.S.R. Skadi
Skadi kent momenteel meer dan 600 leden en tracht ieder lid op de voor hem of haar juiste plek te kunnen faciliteren. Met kernwaarden als gelijkheid en saamhorigheid, aangevuld met rijke tradities, biedt Skadi een plek aan iedereen die interesse heeft in de roeisport. Skadi stelt zich ten doel alle leden op de voor hem of haar juiste plek te kunnen faciliteren in het roeien, sturen of coachen. Concreet betekent dit dat men zich binnen Skadi kan ontwikkelen tot een topsporter op Olympisch niveau, recreatief roei(st)er en alles wat daar tussen zit. Een passie voor de roeisport, gecombineerd met een brede interesse op sociaal en academisch vlak kenmerkt de doorsnee Skadiaan. Doordat Skadi zowel plek biedt aan topsporters als mensen met een actief verenigingsleven is Skadi al jaren een plek waarin menig student zichzelf kan ontplooien en zijn of haar grenzen leert te verleggen.

K.S.R.V. Njord
Njord werd op 5 juni 1874 opgericht door leden van het Leidsch Studenten Corps en was hiermee de eerste studentenroeivereniging van Nederland. Sindsdien is Njord nog steeds verbonden aan Minerva, maar open voor iedereen. Met meer dan 900 leden is Njord momenteel één van de grootste verenigingen van Leiden.  Al velen jaren presteren ze op alle niveau's en hebben ze iedere vier jaar wel een sporter rondlopen op de Olympische Spelen. 

Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas'
De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' is opgericht in 1851 en is daarmee één van de oudste watersport verenigingen van Nederland. De Vereeniging beschikt over een fraai Sociëteitsgebouw aan de Maas, waaraan zij haar naam ontleent, en van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de rivier met al haar scheepvaart.
Het huidige Verenigingsgebouw aan de Veerhaven werd in 1909 gebouwd.